Kuchyňské vychytávky, které vám nesmí chybět

Kuchyňské vychytávky, které vám nesmí chybět

Ulehčete si přípravu jídla, jeho uchovávání, ale i úklid! Ať nemusíte v kuchyni trávit zbytečně moc času.

Připravujte jídlo rychleji

Vaření je zábava, ale často také rutina. Usnadněte si zdlouhavé krájení cibule, bylinek, ořechů a zeleniny s multi-sekačem. Skvělý je i držák na cibuli, se kterým budou vaše prsty ve větším bezpečí. Z dalších vychytávek můžete využít kráječ vajec nebo jahod. Mějte také vždy ostrý nůž díky brousku – syrové maso a další potraviny se budou lépe a rychleji krájet.

Každá věc by měla mít své místo

Nebojujte s místem v kuchyni a chytře umístěte kuchyňské pomocníky. Odkládací poličku můžete připnout na vodovodní baterii – a houbičky, kartáče, drátěnky a sítko na odpad už se nebudou povalovat na lince.

Skladujte jídla tak, aby déle vydržela

Ne vždy se připravené jídlo sní hned. A pak je potřeba ho dobře skladovat – okoralé jídlo nikdo jíst nechce. Pořiďte si 36 barevných jistících svorek, které pomohou udržet jídlo bez úhony v zamrazovacích sáčcích. Pro uchránění jídla před hmyzem nebo pachy v ledničce použijte 10 poklopů na misky. Kostku másla můžete vybalit z obalu a umístit pod dózu na máslo.

Mějte co nejjednodušší úklid

V uklizené kuchyni se lépe pracuje. Jenže kuchyň se zašpiní tak snadno! Předejděte tomu se samolepící a omyvatelnou ochranou před stříkanci, kterou umístíte na stěnu za sporákem nebo dřezem. Pro jednoduché třídění a vynášení odpadu si pořiďte omyvatelné a lehké tašky na tříděný odpad. Taky vás občas rozčilují octomilky? Předejděte jejich množení s lapačem na octomilky. Stačí ho naplnit octem nebo vínem a octomilky nebudou mít šanci.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.