Jak vybrat vhodný textil do ložnice

Jak vybrat vhodný textil do ložnice

Jak vybrat povlečení a prostěradla? Jaké další textilie podpoří příjemnou atmosféru v místnosti? Jak pracovat se světlem? Přečtěte si náš blog!

Kvalitní materiál je základ

Typů prostěradel je spousta: hřejivé froté, prodyšná bavlna, jemné jersey, chladivý satén. Vyberte si takový materiál povlečení a prostěradla, který vám nejvíc sedí. Zároveň je důležité, aby prostěradlo na matraci dobře „sedělo“. Některá prostěradla se mačkají, nevydrží napnutá a vytváří nerovnosti.

Zvolené barvy jsou důležité

Dalším krokem je ujasnit si, jaké barvy ve vás vzbuzují klid. Obecně se doporučují pastelové barvy, rozhodně nezkoušejte svítivé. A co povlečení? Líbí se vám víc peřiny oblečené do ornamentálního nebo květinového potisku? Nebo preferujete povlečení se zvířaty?

Doplňte ložnici vhodnými dekoracemi

Závěsy a ornamentální koberce jsou ideálními dekoracemi do ložnice, kde nebývá moc místa. Při vstávání z postele vaše chodidla měkký koberec určitě ocení.

Do ložnice umístěte několik zdrojů světel

S přicházejícím večerem zatáhněte závěsy a rozsviťte ideálně několik zdrojů světel s teplými odstíny žluté, abyste vytvořili útulnou atmosféru. Může to být světelný déšť, svíčky na baterie a na noční stolek umístěte stolní lampu.

Tip: Před spaním protřepejte peřiny a vyvětrejte. V čerstvém vzduchu se líp spí.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.