Když se ochladí aneb podzimní péče o tělo

Když se ochladí aneb podzimní péče o tělo

Chladné počasí přišlo rychle. Kromě většího množství oblečení bude naše tělo potřebovat i lepší péči. Věděli jste, že pokožka tvoří až sedm procent naší celkové tělesné hmotnosti a má rozlohu 1,6 až 1,8 metrů čtverečních? Nejen proto se o ni musíme dobře starat. Proto by krémy a tělová mléka měly být v nevlídném a studeném podzimním a zimním počasí hutnější a mastnější než v létě. Našla jsem pro Vás pár skvělých produktů, které Vám zaručí dokonale ošetřenou a perfektně vyživenou pokožku.

Základem správné péče o pokožku celého těla je kvalitní očista. O tom, jak se správně mýt Vám zde však kázat nehodlám. Ale věděli jste, že byste zhruba jednou týdně měli zbavit svou kůži odumřelých buněk pořádnou masáží? Můžete využít buď mechanický způsob a pěkně se vydrhnout houbou či kartáčem, a to jak za sucha, tak ve sprše. A nezapomeňte ani na záda a použijte třeba extra dlouhý, pružný masážní kartáč, se kterým zvládnete vše sami bez cizí pomoci. Výbornou pomůckou je také 15dílná sada na mytí, která obsahuje mimo jiné dvě různé mycí houby, nástavec pemzou na paty speciální nástavec na aplikaci krému, 10 polštářků na krém a další prostředky, to vše v praktické tašce.

Sada na mytíNejvíce zrohovatělé kůže se tvoří na patách a po létě, kdy jsme často chodili naboso, mohou nohy někdy vypadat opravdu nehezky. Proto je nutné před zimou paty dobře upravit a změkčit, aby se nám netrhaly a neničily ponožky. Vyzkoušejte báječného pomocníka – šikovný odstraňovač zrohovatělé kůže s praktickými dlouhými úchyty, které Vám umožní ošetřit paty bez legračního poskakování na jedné noze i namáhavého ohýbání. Snadno, rychle a pohodlně si uděláte kvalitní pedikúru i vsedě.

Dalším efektivním způsobem pro zjemnění a projasnění pokožky jak na obličeji, tak na těle, je peeling. Ten si můžete zakoupit již hotový nebo si jej udělat doma sami, to je nyní velmi moderní. Ale výroba peelingu nebude tématem tohoto článku. Já bych Vám ráda doporučila produkt, který užívám už dlouho a nemohu si ho vynachválit. Jedná se o kartáč na čištění pleti. Tento zázrak, který pracuje na baterie, Vás kvalitně odlíčí, vyčistí Vám pleť, provede peeling, a ještě Vás příjemně namasíruje. Má dva nástavce a díky jeho jemným pohybům se veškeré přípravky, pleťová mléka a krémy lépe vstřebají.

Po důkladné očistě je třeba pokožku obličeje i těla kvalitně vyživit. Na obličej byste měli mít denní a noční krém a proč ne rovnou ten nejlepší? Hyaluronový denní a noční krém Luxor dodá Vaši tváři pevnost, pružnost a hebkost. Účinná látka proniká hluboko do pokožky a vyplňuje vrásky zevnitř. Na tělo použijte mléko s arganovým olejem, kterému se také říká tekuté zlato z Maroka a který je jedním z nejcennějších olejů na světě s mimořádně vysokým podílem vitamínu E. A na dobře ošetřené hladké nohy aplikujte krém s arganovým olejem ze stejné řady. Jejich hebkost pak bude neuvěřitelná!

Jaký rituál si dopřejete na podzim Vy? Vystačíte si s domácí péčí nebo se svěříte do rukou profesionálům?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.