Tipy na valentýnské dárky

Tipy na valentýnské dárky

Také máte tak rádi každou příležitost, kdy můžete něco slavit? A oslavit svátek lásky, to je přece krásné již samo o sobě! Jistě, najdou se i škarohlídi, kteří tvrdí, že den svatého Valentýna je importovaný svátek a že oni uznávají jenom 1. máj. Ale proč tedy vlastně neslavit oba? Mít pozitivní přístup k životu a radovat se z každé takové milé události je určitě lepší než nadávat a kritizovat, nemyslíte? Přečtěte si tedy moje tipy a nápady, jak si udělat tento den hezký.

Možná by se hodilo na začátek připomenout, jak tento svátek pravděpodobně vznikl. Legenda říká, že tento den se začal slavit díky starořímskému knězi Valentýnovi. Vládce Říma Claudius II. zakazoval svým vojákům, aby se ženili, protože se obával, že by pak nechtěli bojovat a chtěli by zůstat doma u svých rodin. Kněz Valentýn však v této záležitosti vládci vzdoroval a mladé páry tajně oddával. Byl proto zatčen a právě 14. února byl popraven. Bohužel takto smutně vznikla oslava lásky, jak ji známe dnes.

Když se slaví den svatého Valentýna, vůbec to nemusíme pojímat komerčně a pořizovat nějaké nákladné dary jako například desítky rudých růží, velké plyšáky nebo opulentní bonboniéry ve tvaru srdce. Často větší radost přinese, když tomu, koho milujete (a nemusí to bezpodmínečně být jen partner či partnerka, ale klidně i potomek nebo rodič), uděláte něco sami. Co třeba hezký den plný příjemných láskyplných překvapení, které nenásilně ukáží Vaše city?

Začněte den snídaní do postele a naservírujte své lásce vajíčka ve tvaru srdce. Pomocí této rafinované silikonové formy připravíte čtyři smažená vejce v rekordním čase – v mikrovlnné troubě a bez tuku! Další šikovná silikonová forma Vám umožní vytvořit doslova v okamžiku pět lahodných křupavých vaflí a také ve všeříkajícím tvaru srdce. Růžové sáčky

Když rozvěsíte po bytě tato tři roztomilá růžová srdíčka se svěží vůní, i ony budou milými ambasadory Vaší lásky. Jsou tak hezká, že by byla škoda je schovávat do zásuvek prádelníků, kam by se samozřejmě také hodila. Pro svou příjemnou vůni mohou být i nenápadnou voňavou dekorací obývacích pokojů, ložnic a koupelen.

Stejnou službu Vám udělají i tato čtyři malá červená srdíčka, která šíří velmi krásnou a přirozenou květinovou vůni. Jsou méně nápadná, stačí je položit na místa, o kterých víte, že si jich ten, komu chcete vyznat lásku, všimne.

Hezkým vyznáním může být i vlastnoručně upečené srdce, jehož formu získáte v originální sadě se dvěma kulatými. Vyrobte vlastníma rukama své vyznání lásky třeba klidně i mamince nebo babičce. Uvidíte, jak moc takový dárek umí potěšit.

A mým posledním tipem je zajímavá obměna tradičních kulatých dekorativních věnců. Ideální bude na dveře, ale může být pochopitelně i na zdi. Krásné srdce ze sasanek a bílých růží se dvěma ptáčky je navíc zdobené originálními a moderními kostkovanými stuhami. Pokud jej budete chtít zavěsit na domovní dveře, zkuste se s někým domluvit, že jej tam umístí například po dobu Vaší procházky a překvapíte pak svou lásku při návratu domů. Nebo se můžete také vrátit s výmluvou, že jste si zapomněli doma třeba rukavice a zavěsit jej sami.

Jistě přijdete na to, co z uvedených nápadů udělá radost právě Vašemu protějšku a připravíte tu nejkrásnější oslavu sv. Valentýna 😊. Co by udělalo největší radost Vám?



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.