Jak být fit i mezi svátky

<strong>Jak být fit i mezi svátky</strong>

V chladnějším období roku člověk nemá tolik potřebného pohybu a když se k tomu přidají svátky… Jistě to také znáte. Tolik dobrot, co se o vánočních svátcích na našich stolech objeví, dokáže naši fyzičku snadno potrápit. Jak se udržet v kondici a neodpírat si to, co máme tak rádi?

Chůze jako nejpřirozenější pohyb

Nejpřirozenější pohyb pro člověka je chůze. Věděli jste, že je dokonce mnohem účinnější, než samotný běh?

Chůze je pro každého člověka skvělý prostředek pro udržení kondice. Zcela postačí 20minutová procházka denně. Pokud si k tomu vezmete na zápěstí fitness náramek VIVADIA, budete mít svoji aktivitu pod kontrolou. Tento pomocník bude měřit vaši srdeční frekvenci, krevní tlak i hladinu kyslíku. K tomu bude počítat i kroky, spálené kalorie, vzdálenost i čas. Náramek využijete prostě při každé své aktivitě. Pokud vám vyhovuje zcela nenápadný náramek se stejnými funkcemi, máme pro vás úzký fitness náramek, který snadno spárujete i s chytrým telefonem.

Stepper šetří naše klouby

Steppery patří s rotopedy mezi nejstarší základní fitness stroje. Stepper, který vám nabízíme simuluje přirozený výstup do schodů. Procvičujeme na něm zejména hýžďové a stehenní svaly a k tomu všemu je cvičení šetrné pro naše klouby. Pravidelný trénink snižuje klidovou tepovou frekvenci, což je pro naše srdce blahodárné. Nesmíme zapomenout ani na plíce, kdy cvičení zvyšuje dýchací kapacitu. Mezi skladnější varianty patří mini eliptický trenažér.

Rotoped je klasika českých domácností

Jak jsme již zmínili, stepper i rotoped patří mezi nejstarší základní fitness stroje. Rotoped X-bike 3 v 1 zcela postačí na procvičení celého těla. Integrovaný digitální asistent měří čas, tep, spálené kalorie, ujeté kilometry a rychlost. Nespornou výhodou je také to, že ho můžete složit.

Posilujme ruce i nohy jednoduše

Ruce a nohy jsou nám třeba. A nejlépe dobře posílené. Tento praktický posilovač paží a nohou je univerzálně použitelný. Nejen, že díky němu posílíte svaly na povislých pažích nebo stehnech, ale také svaly pánevního dna. Již 5 minut denně stačí, aby svaly posílily a předešlo se jejich ochabování.

Fitness program v pohodlí domova

Ať už potřebujete zhubnout, posílit svalstvo nebo se jen tak protáhnout, tyto všestranné elastické gumy nabízejí kompletní fitness program pro celé tělo. Balení obsahuje 3 posilovací gumy pro různé úrovně výkonu. Díky své velikosti a hmotnosti jsou naprosto ideální na cesty.

Příjemná masáž každý den

Budovat svaly pro zdravou kondici dokáže také šikovná masážní pistole. Součástí balení jsou různé nástavce, které uvolňují tkáň cílenými rázovými vlnami a vibracemi. Zároveň podporují správnou funkci krevního oběhu a zmírňují některé druhy bolestí. Je to skutečně účinná zbraň proti svalovému napětí a fasciím.

Každodenní cvičení nebo cílený pohyb napomáhá velmi účinně k uvolňování endorfinů a ostatních hormonů dobré nálady. Cvičením a zdravým pohybem bojujeme proti stresu a napětí. A to se vyplatí, co říkáte?

Ať už svoji kondici budete udržovat s jakýmkoliv pomocníkem, v domácích podmínkách ušetříte i svou peněženku.