Tvarohové pečení

<strong>Tvarohové pečení</strong>

Tvaroh je jednou z nejoblíbenějších a nejvšestrannějších potravin, která se používá v kuchyních po celém světě. Jeho popularita spočívá nejen v příjemné chuti a textuře, ale také v množství zdravotních přínosů. Je bohatý na bílkoviny, což je zásadní pro budování svalů a opravu tkání. Dále obsahuje vápník, důležitý pro pevné kosti a zuby, a je také dobrým zdrojem vitaminů B, zejména B2 a B12, které podporují metabolismus a zdraví nervového systému. Navíc obsahuje minimum tuků a může být součástí diety pro snižování váhy nebo udržování zdravého životního stylu.

Jak na nadýchaný tvarožník?

Slyšeli jste už o tvarožníku? Jedná se o klasický moučník, který vyniká svou jemností a plnou chutí. Příprava začíná originálním trikem s pekáčem naplněným vodou, který se vloží do předehřáté trouby. To vytváří vodní lázeň, která pomáhá tvarožníku zůstat vláčným a nadýchaným během pečení. Chuťové buňky milovníků tvarohu si přijdou rozhodně na své.

Ingredience:

  • 4 čerstvá vejce
  • 150 g cukru
  • špetka soli
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • máslo na vymazání formy

Postup:

  1. Příprava vodní lázně: Nejprve naplňte hlubší pekáč vodou zhruba do výšky 4 cm a vložte ho do předem rozehřáté trouby na 200°C.
  2. Těsto: Oddělte žloutky od bílků. Z bílků, 75 g cukru a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Ve druhé míse vyšlehejte měkký tvaroh se žloutky, zbylými 75 g cukru a vanilkovým cukrem do hladka. Postupně přidávejte mouku a prášek do pečiva, aby byla hmota bez žmolků.
  3. Smíchání těsta: Do tvarohové směsi opatrně a po kouskách vmíchejte sníh z bílků, aby těsto zůstalo vzdušné.
  4. Pečení: Vymažte formu máslem a naplňte ji připraveným těstem. Formu vložte do pekáče s vodou v troubě a pečte ve vodní lázni zhruba 45 minut na 200° C.
  5. Dokončení: Po upečení nechte tvarožník vychladnout přímo ve formě, aby nedošlo k jeho deformaci při servírování.

Tvarožník je ideální servírovat s čerstvým ovocem nebo s polevou dle vaší chuti. Díky vodní lázni během pečení zůstává nadýchaný, vláčný a plný chuti, což ho činí perfektní sladkou tečkou k jakékoli příležitosti.

Naši pomocníci k pečení

Náš obchod na vaše pečení samozřejmě také myslel, a proto jsme pro vás přichystali takové pomocníky, které v kuchyni rozhodně využijete:

Tito pomocníci vám usnadní práci a ušetří mnoho času a energie. Pokud jste si z uvedené nabídky nevybrali, zcela jistě si najdete ty své, přímo na stránkách MAGNET 3P.