Tipy pro zklidnění spálené pokožky

Tipy pro zklidnění spálené pokožky

Přehnali jste to s pobytem na sluníčku nebo jste se zapomněli namazat opalovacím krémem? Máme pro vás tipy, jak domácími prostředky zklidnit a zchladit spálenou pokožku. Kromě přípravku s panthenolem zchlaďte pokožku jogurtem, hydratujte šťávou z aloe vera, nebo potřete esenciálním mátovým olejem.

Regenerující jogurt nebo tvaroh

Jogurty obsahují kyselinu mléčnou, která dokáže pokožku zregenerovat. Vyberte si ideálně jogurt, který obsahuje i probiotické kultury.
Jak na to? Vychlazený jogurt naneste na kůži a nechte ho zaschnout. Poté ho umyjte vlažnou vodou. Proces můžete opakovat podle potřeby.

Hydratační aloe vera

Tuhle užitečnou rostlinu má spousta lidí doma v květináči. Obsahuje mnoho vitamínů, ale hlavně pro spálenou pokožku potřebný vitamín B.
Jak na to? Stačí potírat spálená místa uříznutým listem, případně šťávu z listu vymačkat a nanést ji na větší plochu kůže. Vaše pokožka bude mít díky aloe vera šanci se vyživit, zklidnit a regenerovat.

Od bolesti ulevující máta

Esenciální olej máty sice nehydratuje, ale působí jako lehké analgetikum – tlumí nervy, které přenášení bolest.
Jak na to? Kupte si esenciální olej máty rolní. Do misky se studenou nebo vlažnou vodou nakapejte 10 kapek. Do roztoku ponořte čistý látkový kapesník nebo hadřík, vyždímejte a přikládejte na postižená místa.

Přípravky s panthenolem

Přípravek s obsahem panthenolu vám spolehlivě uleví od nepříjemných pocitů. Seženete ho v lékárně. Panthenol zklidňuje pokožku a zrychluje regeneraci a hojení.

Tip: Pokud máte spálenou pokožku, nezapomeňte dodržovat pitný režim a tělo hydratovat. Abyste se příště na sluníčku nespálili, mažte se opalovacím krémem ideálně každé 2 hodiny.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.