Tipy, jak uchovat vánoční cukroví čerstvé
Kousek chleba, jablko, dobrá dóza a lednička – zapojte tyto 4 věci do uchovávání jídla a Vánoce u vás budou trvat klidně i dva týdny.
Dejte k cukroví chléb
Všechno napečené cukroví uschovejte v nádobách a sáčcích, které pořádně uzavřete. Abyste minimalizovali vlhkost v jednotlivých sáčcích, přidejte k nim kousek chleba – ten nadbytečnou vlhkost pohltí a vy se nebudete muset bát plísně.
Jablko pro měkké perníčky
Napekli jste perníčky a za pár dní jsou tvrdé? Překrojte jablko a vložte ho do dózy spolu s perníčky. Po pár hodinách budou měkké jako z trouby.
Investujte do pořádné dózy
Zamezte cukroví přístup ke vzduchu – je vlhký a po pár dnech můžete na lineckém cukroví objevit plíseň. S tímto vám pomůže dobrá dóza, která dobře těsní a zamezí tak přístupu vzduchu.
Dejte zbytky do mrazáku
Máte napečeno hodně cukroví a potřebujeme ho uskladnit na pár týdnů až měsíců? Rozdělte si ho do mikroténových sáčků, zavažte je a uložte do mrazáku. Následně stačí dobroty vyndat, nechat rozmrznout při pokojové teplotě a můžete si na vánočních dobrotách pochutnat i v únoru.