Procházky v listopadu

Procházky v listopadu

Po teplém říjnu tu máme o něco chladnější listopad. A počasí nám opravdu dokazuje, že se pomalu a jistě blíží zima. Chladná mlhavá rána, brzké stmívání a daleko menší chuť pobývat venku, to jsou typické znaky pozvolného nástupu zimy. Ale pokud máte podzim rádi stejně jako já, pak určitě neodoláte ani v listopadu procházkám v přírodě a o to více se pak budete těšit domů, do tepla, k šálku dobrého čaje. Mám pro Vás pár tipů, co si venku užít a jak se na listopadové vycházky vybavit.

I listopad totiž může být krásným obdobím, samozřejmě hlavně když jste milovníky podzimu tak jako já. Ze stromů opadávají poslední barevné listy a nastává období vegetačního klidu. Odlétají poslední stěhovaví ptáci a příroda se pomalu chystá k zimnímu spánku.

Zazimováváme zahrady a podobně postupují i lesníci. Starají se o sazenice stromů, opravují ploty, krmelce, ptačí budky. V lesních školkách prořezávají porosty a připravuje se výběr vánočních stromků.

Chodit nyní, v listopadu, krajinou chystající se k zimnímu odpočinku, to je něco, co si nikdy nenechám ujít. Na koloběhu přírody je vždycky něco uklidňujícího. Chladné počasí a svěží vítr skvěle prokrví celé tělo a velmi zajímavé je také již zmíněné těšení se domů na horký čaj a zasloužený odpočinek.

Na tyto listopadové procházky je však třeba se také zodpovědně připravit. Počasí nás může překvapit a pocitová teplota bývá například při vlhkém a větrném počasí ještě mnohem nižší než skutečná.

Hlavní tedy je dobře se obléknout. Už Vám nebudou stačit džíny a tenisky. Pod kalhoty bude lepší natáhnout termo legíny. Jsou mimořádně příjemné a hřejivé, mají velmi pohodlný střih, ploché švy, pružný pas a měkké lemy. Můžete je využít také jako lyžařské spodní prádlo.

Pokud ještě nechcete vytáhnout zimní obuv, pak si určitě vezměte termo ponožky, které se prodávají sadě pěti kusů. Skvěle ochrání proti chladu a postarají se tak o Vaše zdraví. Mají měkkou flísovou podšívku, elastický lem a ploché švy pro pohodlí bez otlaků. Sada obsahuje tělové, černé, námořnické modré, červené a zelené ponožky v jednotné velikosti pro ženy i muže.

I když hřejivá zimní obuv, to je prostě jistota. Já jsem si pořídila zateplené nízké kozačky s kožešinovým lemem. Nejsou jen praktické, ale jsou i dostatečně elegantní pro nošení ve městě. Velkou výhodou je protiskluzová profilovaná podrážka a pohodlný klínový asi čtyřcentimetrový podpatek.

K výše uvedeným botám si rozhodně pořiďte barevně i stylově sladěnou soupravu čepice a šály. Čepice má heboučkou flísovou podšívku a je zdobená péřovou broží s ozdobnými korálky. Soupravu doplňuje měkká šála s dekorativními třásněmi.

A nezapomeňte ani na ty části těla, které v chladném počasí trpí nejvíce – obličej a ruce. Ošetřete je krémem z bambuckého másla s hodnotnými oleji a vitamíny. Tento vysoce kvalitní krém je optimální péčí o suchou pokožku. Poskytuje vysokou úroveň hydratace, regeneruje a zklidňuje podrážděné oblasti kůže a zanechává jemný, vláčný pocit.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.