V kuchyni už nemusí být všechno jen na vás. Dnešní domácnosti se vyznačují nejen praktickým uspořádáním, ale také dokonalým arzenálem pomocníků. Právě ti mají na práci složitější a namáhavé procesy. Svými schopnostmi nám usnadňují práci, šetří čas i naši peněženku. Pojďme se podívat na ty nejdůležitější […]
Zvolit si obuv pro volný čas nemusí být vždy tak jednoznačné. Každý z nás si totiž pod tímto pojmem představujeme různé typy obuvi. Výběr se tedy odvíjí od toho, jak rádi trávíme volný čas a také naše požadavky na samotnou obuv. Zdraví v botách Až […]
Obliba podpůrného prádla je už mnoho let stále na vzestupu, bez rozdílu pohlaví. Již dávno není stahovací a podpůrné prádlo určeno pouze ženám.
Co je účelem podpůrného prádla?
Je to nejen samotné zeštíhlení, ale zejména vytvarování důležitých partií. Pokud zvolíte vhodné stahovací nebo podpůrné prádlo, které zakryje nedokonalosti a pozvedne přednosti, je to rázem na vaší postavě znát. Takové prádlo vyhladí a vyladí siluetu tak, že pod šaty není vidět. To je žádoucí například u večerních šatů. Obrysy spodního prádla nebo pokrčený textil by mohl výrazně narušit celkový dojem.
Jaké prádlo bude pro vás ideální?
Aby prádlo plnilo svůj účel, je třeba zvolit správnou velikost. Odpovídající velkost je ta, kterou běžně nosíte. Rozhodně si nepořizujte velikost menší nebo větší. V případě menší velikosti byste se do prádla mohli obtížně dostávat a větší prádlo by také neplnilo požadovanou funkci. Stahovací kalhotky využijete nejen pro vytvarování postavy, ale velmi dobře poslouží i po operacích břicha, a dokonce jsou skvělou podporou ochablého svalstva po porodu. Mezi další výhody stahovacího a kompresního prádla patří i jeho vliv na žilní a lymfatický systém. Dokonce jsou vhodné i jako prevence celulitidy.
Kompresní návleky a punčochy
Jedná se o velmi důležité kousky, které mají za cíl stahovat končetiny. Kompresí dochází k povzbuzení činnosti krevního oběhu a tím se do svalů dostává více kyslíku. Kompresní podkolenky a návleky ocení zejména ti, kteří mají sedavé zaměstnání nebo trpí na otoky nohou a křečové žíly. Snižují pocit unavených a těžkých nohou. Jsou vhodné při cestování jako prevence proti vzniku trombózy. Při dlouhém sezení a stání je ocení i zdravotnický personál.
Vyberte si prádlo u nás
Z naší nabídky jsme pro vás tentokrát vybrali různé druhy podpůrného a zeštíhlujícího prádla:
Když se řekne piknik, mnohým z nás se vybaví romantické posezení a občerstvení v přírodě pro dva. Piknik ale můžeme pořádat i pro větší počet strávníků. Vhodné místo najdeme nejen na louce, u lesa, ale i v městských parcích a sadech. Historie Název piknik pochází z francouzského […]
„Travička zelená to je naše potěšení travička zelená, to je naše peřina…“ Zelený měkký koberec trávy láká projít se po něm bosou nohou. To ovšem za předpokladu, že se o něj správně staráme. Jak na ten nejměkčí a nejzelenější trávník, to si povíme v následujících řádcích. […]
Letošní léto hrdě dokazuje, že má sílu a předvádí plejádu horkých dnů. Právě slunečné dny zvyšují spotřebu osvěžujících nápoj a pokrmů.
Proto jsme si pro vás připravili báječný recept na domácí zmrzlinu, na jejíž přípravu nebudete potřebovat výrobník zmrzliny.
Jahodová zmrzlina
Na zmrzlinu budete potřebovat:
200 g jahod
400 ml zakysané smetany
100 ml Salka
100 ml smetany na vaření
2 vejce
2 lžíce třtinového cukru
Postup přípravy:
Žloutky utřete s cukrem do pěny. Přidejte Salko, smetanu na vaření a zakysanou smetanu
Z bílků ušlehejte pevný sníh a vmíchejte ho do směsi.
Odlijte trochu vzniklé hmoty a přidejte většinu rozmačkaných jahod.
Zbylé jahody dejte stranou
Směs s jahodami a směs bez jahod nalijte společně do mísy a zlehka promíchejte. Tím vytvoříte barevnou kresbu.
Nakonec přidejte zbytek rozmačkaných jahod a dejte do mrazáku.
Aby se ve zmrzlině netvořily hrudky a krystalky ledu, je nutné ji několikrát vyndat a promíchat, dokud nezmrzne.
Míchání je potřebné proto, aby se ve zmrzlině netvořily hrudky a ledové krystalky. Optimální interval pro míchání je po 45 minutách. Po 2 hodinách bude zmrzlina hotová.
Před podáváním nechte zmrzlinu cca 15 minut povolit.
Ušlehat, rozmixovat a zmrazit
Zmrzliny se dají připravovat různě, a proto pro vás máme pomocníky pro různé zmrzlinové recepty.
Multisekáček, který rozseká kromě zeleniny i ovoce
„Jsem kutil, mám malou dílnu víc mě nezajímá. Má práce je moje hobby, šťastnej člověk, kdo to tak má …“ To je úryvek z populární písničky o kutilovi skupiny Chinaski. Nemusíte být ani kutil, a přesto potřebujete občas něco přivrtat, opravit nebo vyrobit. Máte ale optimální […]
Jistě to také znáte? Sedací souprava, oblíbené křeslo nebo polstr jídelní židle… tuhle skvrna od jídla, támhle dokonce malá dírka, prodřené opěrky nebo jen nevhodná barva. Sedací nábytek bývá zpravidla čalouněný a tím náchylný na opotřebení, zašpinění či protržení. Ať už jste si pořídili […]
Káva bezesporu patří mezi nejvíce konzumovaný nápoj na světě, současně s vodou. Kávu si dokonce většina lidí vypije po ránu jako první.
Legenda vypráví o tom, že v etiopské oblasti Caffa žil pasák koz, který si všiml, že jeho kozy se často živí plody neznámé rostliny. Po konzumaci těchto bobulí byla zvířata mnohem aktivnější, a tak pastýř objevil blahodárné účinky kávovníku. Káva se v této oblasti pěstuje již stovky let a dováží se do mnoha koutů světa. První africké kmeny tedy po vzoru koz kávu nejprve jedli a nedělali z ní lahodný nápoj, který známe dnes. Zkombinovali kávové zrno s tukem a takto vytvořenou kouli žvýkali a tím dodávali tělu kofein.
Ke kávě se váže mnoho zajímavostí.
Věděli jste, že:
káva je ovoce – kávovník je překvapivě ovocný strom, jehož plodem jsou peckovice – kávová zrna jsou tak pecky kávových třešní
každý plod kávovníku obsahuje dvě zrna
na jediný šálek kávy je potřeba 28 těchto bobulek
Češi vypijí přes 5,8 miliardy šálků kávy za rok
káva je po ropě druhou nejobchodovanější komoditou na světě
kávovník se dožívá až padesáti let
Brazílie v roce 2001 vydala poštovní známku vonící po kávě
nejdražší káva na světě se pěstuje v Indonésii, a ještě před upražením projde trávicím traktem cibetek
u lidí, kteří pijí přiměřené množství kávy je menší pravděpodobnost, že se u nich rozvine Alzheimerova choroba nebo demence
pokud si dáte šálek kávy před tréninkem nebo jinou sportovní aktivitou, dostanete do těla více energie a také svaly pracují lépe
Kávu si můžete připravit různými způsoby. Někdo si s chutí dá espresso, někdo miluje latté a jiný nedá dopustit na svoji tureckou.
Ať už pijete jakoukoliv, vybrali jsme pro vás v našem obchodu několik důležitých pomocníků pro její přípravu:
V těchto dvou názvech se schovává přímo nálož dokonalých chutí a kofeinové energie. Na lahodné letní nápoje už nemusíte jen do špičkové kavárny. Podle našich receptů si je snadno připravíte i doma.
Ledové frappé je ledová káva s lahodnou hustou pěnou. Nápoj má svůj původ v Řecku a tradičně se připravuje z instantní kávy, která zajišťuje jeho specifickou chuť.
Na frappé budete potřebovat:
150 g ledu
100 ml vody
Espresso nebo instantní kávu
50 ml mléka
Na ochucení sirup (není nutný)
Postup:
Připravíme si 30 ml espressa nebo rozpustné kávy
Smícháme s vodou, poloviční dávkou ledu (případně také sirupem) a rozmixujeme tyčovým mixérem po dobu 1 minuty (čím déle, tím hustější pěna bude)
Směs naléváme do sklenic, do kterých jsme vložili zbylý led
Pro zjemnění chuti dolijte mlékem podle potřeby
Espresso tonic je hitem posledních let a nápad na tento letní nápoj vznikl ve Švédsku.
Na espresso tonic budete potřebovat:
Pár kostek ledu
Tonic
Espresso
Na ozdobu pomeranč nebo grep
Postup:
Do sklenice vložíme několik kostek ledu
Poté do ní zvolna naléváme cca 100 ml tonicu, nejlépe tak, aby moc nepěnil
Následně velmi pomalu doléváme kávou (třeba i po lžičkách)
Vítáme Vás na blogu zásilkového obchodu MAGNET 3P!
Přinášíme vám zde nejen inspiraci pro váš domov a zahradu, ale i praktické tipy a vynikající recepty.
Vyzkoušejte naše nápady a podělte se s námi v komentářích o ty svoje:-)
Pomocníci, s kterými je úklid zábavou
Vylepšete si svůj balkón
Beautiful terrace or balcony with small table, chair and flowers