Nejnovější příspěvky

<strong>Kuchyň plná pomocníků</strong>

Kuchyň plná pomocníků

V kuchyni už nemusí být všechno jen na vás. Dnešní domácnosti se vyznačují nejen praktickým uspořádáním, ale také dokonalým arzenálem pomocníků. Právě ti mají na práci složitější a namáhavé procesy. Svými schopnostmi nám usnadňují práci, šetří čas i naši peněženku. Pojďme se podívat na ty nejdůležitější […]

<strong>Obuv pro váš volný čas</strong>

Obuv pro váš volný čas

Zvolit si obuv pro volný čas nemusí být vždy tak jednoznačné. Každý z nás si totiž pod tímto pojmem představujeme různé typy obuvi. Výběr se tedy odvíjí od toho, jak rádi trávíme volný čas a také naše požadavky na samotnou obuv. Zdraví v botách Až […]

<strong>Kouzla podpůrného prádla</strong>

Kouzla podpůrného prádla

Obliba podpůrného prádla je už mnoho let stále na vzestupu, bez rozdílu pohlaví. Již dávno není stahovací a podpůrné prádlo určeno pouze ženám.

Co je účelem podpůrného prádla?

Je to nejen samotné zeštíhlení, ale zejména vytvarování důležitých partií. Pokud zvolíte vhodné stahovací nebo podpůrné prádlo, které zakryje nedokonalosti a pozvedne přednosti, je to rázem na vaší postavě znát. Takové prádlo vyhladí a vyladí siluetu tak, že pod šaty není vidět. To je žádoucí například u večerních šatů. Obrysy spodního prádla nebo pokrčený textil by mohl výrazně narušit celkový dojem.

Jaké prádlo bude pro vás ideální?

Aby prádlo plnilo svůj účel, je třeba zvolit správnou velikost. Odpovídající velkost je ta, kterou běžně nosíte. Rozhodně si nepořizujte velikost menší nebo větší. V případě menší velikosti byste se do prádla mohli obtížně dostávat a větší prádlo by také neplnilo požadovanou funkci. Stahovací kalhotky využijete nejen pro vytvarování postavy, ale velmi dobře poslouží i po operacích břicha, a dokonce jsou skvělou podporou ochablého svalstva po porodu. Mezi další výhody stahovacího a kompresního prádla patří i jeho vliv na žilní a lymfatický systém. Dokonce jsou vhodné i jako prevence celulitidy.

Kompresní návleky a punčochy

Jedná se o velmi důležité kousky, které mají za cíl stahovat končetiny. Kompresí dochází k povzbuzení činnosti krevního oběhu a tím se do svalů dostává více kyslíku. Kompresní podkolenky a návleky ocení zejména ti, kteří mají sedavé zaměstnání nebo trpí na otoky nohou a křečové žíly. Snižují pocit unavených a těžkých nohou. Jsou vhodné při cestování jako prevence proti vzniku trombózy. Při dlouhém sezení a stání je ocení i zdravotnický personál.

Vyberte si prádlo u nás

Z naší nabídky jsme pro vás tentokrát vybrali různé druhy podpůrného a zeštíhlujícího prádla:

<strong>Snídaně v trávě</strong>

Snídaně v trávě

Když se řekne piknik, mnohým z nás se vybaví romantické posezení a občerstvení v přírodě pro dva. Piknik ale můžeme pořádat i pro větší počet strávníků. Vhodné místo najdeme nejen na louce, u lesa, ale i v městských parcích a sadech. Historie Název piknik pochází z francouzského […]

<strong>Aby trávník zůstal trávníkem i v létě</strong>

Aby trávník zůstal trávníkem i v létě

„Travička zelená to je naše potěšení travička zelená, to je naše peřina…“ Zelený měkký koberec trávy láká projít se po něm bosou nohou. To ovšem za předpokladu, že se o něj správně staráme. Jak na ten nejměkčí a nejzelenější trávník, to si povíme v následujících řádcích. […]

<strong>Léto s domácí zmrzlinou</strong>

Léto s domácí zmrzlinou

Letošní léto hrdě dokazuje, že má sílu a předvádí plejádu horkých dnů. Právě slunečné dny zvyšují spotřebu osvěžujících nápoj a pokrmů.

Proto jsme si pro vás připravili báječný recept na domácí zmrzlinu, na jejíž přípravu nebudete potřebovat výrobník zmrzliny.

Jahodová zmrzlina

Na zmrzlinu budete potřebovat:

  • 200 g jahod
  • 400 ml zakysané smetany
  • 100 ml Salka
  • 100 ml smetany na vaření
  • 2 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru

Postup přípravy:

  • Žloutky utřete s cukrem do pěny. Přidejte Salko, smetanu na vaření a zakysanou smetanu
  • Z bílků ušlehejte pevný sníh a vmíchejte ho do směsi.
  • Odlijte trochu vzniklé hmoty a přidejte většinu rozmačkaných jahod.
  • Zbylé jahody dejte stranou
  • Směs s jahodami a směs bez jahod nalijte společně do mísy a zlehka promíchejte. Tím vytvoříte barevnou kresbu.
  • Nakonec přidejte zbytek rozmačkaných jahod a dejte do mrazáku.
  • Aby se ve zmrzlině netvořily hrudky a krystalky ledu, je nutné ji několikrát vyndat a promíchat, dokud nezmrzne.
  • Míchání je potřebné proto, aby se ve zmrzlině netvořily hrudky a ledové krystalky. Optimální interval pro míchání je po 45 minutách. Po 2 hodinách bude zmrzlina hotová.
  • Před podáváním nechte zmrzlinu cca 15 minut povolit.

Ušlehat, rozmixovat a zmrazit

Zmrzliny se dají připravovat různě, a proto pro vás máme pomocníky pro různé zmrzlinové recepty.

Na výrobu zmrzliny najdete na internetu mnoho receptů, tak překvapte své blízké každý den jinou, vlastnoručně vyrobenou.

<strong>Praktický svět kutilů</strong>

Praktický svět kutilů

„Jsem kutil, mám malou dílnu víc mě nezajímá. Má práce je moje hobby, šťastnej člověk, kdo to tak má …“ To je úryvek z populární písničky o kutilovi skupiny Chinaski. Nemusíte být ani kutil, a přesto potřebujete občas něco přivrtat, opravit nebo vyrobit. Máte ale optimální […]

<strong>Potahy jsou vítaná změna</strong>

Potahy jsou vítaná změna

Jistě to také znáte? Sedací souprava, oblíbené křeslo nebo polstr jídelní židle… tuhle skvrna od jídla, támhle dokonce malá dírka, prodřené opěrky nebo jen nevhodná barva.   Sedací nábytek bývá zpravidla čalouněný a tím náchylný na opotřebení, zašpinění či protržení. Ať už jste si pořídili […]

<strong>Káva plná energie i osvěžení</strong>

Káva plná energie i osvěžení

Káva bezesporu patří mezi nejvíce konzumovaný nápoj na světě, současně s vodou. Kávu si dokonce většina lidí vypije po ránu jako první.

Legenda vypráví o tom, že v etiopské oblasti Caffa žil pasák koz, který si všiml, že jeho kozy se často živí plody neznámé rostliny. Po konzumaci těchto bobulí byla zvířata mnohem aktivnější, a tak pastýř objevil blahodárné účinky kávovníku. Káva se v této oblasti pěstuje již stovky let a dováží se do mnoha koutů světa. První africké kmeny tedy po vzoru koz kávu nejprve jedli a nedělali z ní lahodný nápoj, který známe dnes. Zkombinovali kávové zrno s tukem a takto vytvořenou kouli žvýkali a tím dodávali tělu kofein.

Ke kávě se váže mnoho zajímavostí.

Věděli jste, že:

  • káva je ovoce – kávovník je překvapivě ovocný strom, jehož plodem jsou peckovice – kávová zrna jsou tak pecky kávových třešní
  • každý plod kávovníku obsahuje dvě zrna
  • na jediný šálek kávy je potřeba 28 těchto bobulek
  • Češi vypijí přes 5,8 miliardy šálků kávy za rok
  • káva je po ropě druhou nejobchodovanější komoditou na světě
  • kávovník se dožívá až padesáti let
  • Brazílie v roce 2001 vydala poštovní známku vonící po kávě
  • nejdražší káva na světě se pěstuje v Indonésii, a ještě před upražením projde trávicím traktem cibetek
  • u lidí, kteří pijí přiměřené množství kávy je menší pravděpodobnost, že se u nich rozvine Alzheimerova choroba nebo demence
  • pokud si dáte šálek kávy před tréninkem nebo jinou sportovní aktivitou, dostanete do těla více energie a také svaly pracují lépe

Kávu si můžete připravit různými způsoby. Někdo si s chutí dá espresso, někdo miluje latté a jiný nedá dopustit na svoji tureckou.

Ať už pijete jakoukoliv, vybrali jsme pro vás v našem obchodu několik důležitých pomocníků pro její přípravu:

Ledové frappé a espresso tonic

V těchto dvou názvech se schovává přímo nálož dokonalých chutí a kofeinové energie. Na lahodné letní nápoje už nemusíte jen do špičkové kavárny. Podle našich receptů si je snadno připravíte i doma.

Ledové frappé je ledová káva s lahodnou hustou pěnou. Nápoj má svůj původ v Řecku a tradičně se připravuje z instantní kávy, která zajišťuje jeho specifickou chuť.

Na frappé budete potřebovat:

  • 150 g ledu
  • 100 ml vody
  • Espresso nebo instantní kávu
  • 50 ml mléka
  • Na ochucení sirup (není nutný)

Postup:

  • Připravíme si 30 ml espressa nebo rozpustné kávy
  • Smícháme s vodou, poloviční dávkou ledu (případně také sirupem) a rozmixujeme tyčovým mixérem po dobu 1 minuty (čím déle, tím hustější pěna bude)
  • Směs naléváme do sklenic, do kterých jsme vložili zbylý led
  • Pro zjemnění chuti dolijte mlékem podle potřeby

Espresso tonic je hitem posledních let a nápad na tento letní nápoj vznikl ve Švédsku.

Na espresso tonic budete potřebovat:

  • Pár kostek ledu
  • Tonic
  • Espresso
  • Na ozdobu pomeranč nebo grep

Postup:

  • Do sklenice vložíme několik kostek ledu
  • Poté do ní zvolna naléváme cca 100 ml tonicu, nejlépe tak, aby moc nepěnil
  • Následně velmi pomalu doléváme kávou (třeba i po lžičkách)
  • Zbývá jen ozdobit plátkem pomeranče nebo grepu

Přejeme vám dobrou chuť a mnoho energie.