Masové kuličky, banány i žampiony na gril!

Masové kuličky, banány i žampiony na gril!

Kromě receptů na grilování vepřové krkovičky, brambor a zeleniny vyzkoušejte i další recepty. Pokud chcete grilovat na terase, na balkoně nebo v bytě, pořiďte si stolní gril.

Špízy s masovými kuličkami

Ingredience:

400 g mletého hovězího masa

1 cibule

2 lžičky koření gyros

3 stroužky česneku

cherry rajčata

2 lžíce oleje

sůl podle chuti

Postup:

1.       Cibuli nakrájejte najemno. Stroužky česneku prolisujte.

2.       Mleté maso v míse smíchejte s cibulí, česnekem, trochou soli a kořením.

3.       Ze vzniklé směsi vyválejte 20 kuliček a vložte je do osolené vařící vody. Když voda začne znova vřít, stáhněte hrnec z ohně a nechce kuličky 5 minut dojít. Pak je slijte.

4.       Na kovové jehly postupně napichujte kuličky a cherry rajčata na přeskáčku.

5.       Vzniklé špízy potřete olejem s gyros kořením.

6.       Špízy položte na gril a pečte dozlatova.

Banány na grilu

Ingredience:

8 menších banánů

250 g mascarpone

2 lžičky rumu

2 lžíce cukru

půl lžičky mleté skořice

Postup:

1.       V misce smíchejte rum, skořici a cukr, pak přidejte mascarpone. Ze směsi vznikne rumový krém.

2.       Rozpalte gril na vysokou teplotu.

3.       Na gril položte banány ve slupce.

4.       Když začnou z jedné strany slupky hnědnout, použijte kleště na grilování a banány obraťte na druhou stranu.

5.       Banány opékejte přibližně 10 až 12 minut (dokud nebudou slupky černé).

6.       Pak banány oloupejte a servírujte na talířích společně s rumovým krémem.

Grilované žampiony

Ingredience:

10 větších žampionů v celku

10 lžic olivového oleje

4 stroužky česneku

2 lžičky sušeného tymiánu

špetka drceného kmínu

pepř a sůl podle chuti

Postup:

1.       Do mísy nalijte olej a smíchejte v něm česnek nakrájený na plátky, drcený kmín a tymián. Podle chuti přidejte sůl a pepř.

2.       Žampiony očistěte, odstraňte nožičky a vložte je do mísy se vzniklou marinádou.

3.       Žampiony v marinádě pečlivě obalte.

4.       Mísu s žampiony uzavřete a vložte ji na pár hodin (nebo přes noc) do lednice. Následně jsou žampiony připravené.

5.       Žampiony na grilu potřete zbytkem marinády a opečte je dozlatova.