Jak se zahřát za zimních večerů

Jak se zahřát za zimních večerů

Venkovní počasí nenechává nikoho na pochybách – zima je tu se vší parádou. Více než kdy jindy pobýváme doma a snažíme se co nejvíce zahřát a zachumlat. Jak dosáhnout nejlepší pohody a pocitu štěstí, kterému ve Skandinávii říkají hygge? To se vám budeme snažit poradit v následujícím článku.

A se zahříváním začneme rovnou od podlahy. Už naše babičky říkávaly, že největší zima je vždy od nohou. S tím můžeme jenom souhlasit. I z fyzikálního hlediska se chladný vzduch se opravdu drží spíše při zemi a teplý vzduch stoupá nahoru. Tam nám je ovšem málo platný. Abyste si udrželi ve studeném zimním počasí nohy v teple, měli byste si pořídit pěkně teplé bačkory. Díky jejich neutrální zelené barvě a hezkému norskému zimnímu vzoru jsou vhodné pro ženy i pro muže.

Bačkory

Víte, co je podle průzkumu neoblíbenějším domácím oděvem? Župan! Takže určitě neváhejte a zvolte si župan, který je z kvalitního flísu, velmi hřejivý a zároveň lehký. Pohodlný střih s velkými kapsami vás po příchodu z práce nebo po koupeli uspí asi během deseti minut.

Naprosto skvělou volbou do chladných dnů je tzv. televizní deka. Můžete ji nalézt i pod názvy televizní pytel nebo domácí kabát. Jedná se o příjemnou flísovou deku o rozměrech 150 x 170 cm, ze které se dá pomocí patentů a zipu vytvořit úžasný a hřejivý dlouhý kabát/pytel. V takovém modelu se vám budou sledovat vaše oblíbené televizní pořady sice dokonale příjemně, ale nezaručujeme vám, že je uvidíte celé 😊.

Abychom se nedrželi jenom doma, příjemně hřejivé posezení si můžete vytvořit i v autě. Kdo by neznal ten nepříjemný pocit, když ráno po mrazivé noci nastoupíte do auta, a musíte se posadit do vymrzlé sedačky. Pokud si však pořídíte speciální otočný polštář, který vám kromě hřejivého potahu nabídne také pohodlné nastupování a vystupování, bude se vám i po ránu do auta usedat jako doma do vyhřátého křesla. Polštář je dodáván se třemi potahy, kromě toho hřejivého má ještě chladivý na léto a pak také speciální pevný potah na každodenní použití. Polštář si totiž můžete dát i na svou pracovní židli a usnadnit si tak vstávání.

Rozhodně je nutné postarat se o své pohodlí a teplo i venku. Kvůli zdraví a dobrému spánku je i v zimě potřeba chodit ven na procházky. A protože v mraze není dost dobře možné chodit pouze v kalhotách tak, jak chodíte v létě, šikovné spodky se jistě budou hodit každému. Nemají typický vzhled spodního prádla, vypadají jako legíny, takže je užijete jak pod kalhoty jako efektivní vrstvu proti mrazu, tak klidně i doma jako hřejivé domácí kalhoty.  Spodky mají jednotnou velikost a padnou tak oběma pohlavím a mnoha typům postavy.

Poslední tipem na zahřátí je speciální balzám, který bude skvěle pečovat o vaše nohy. Díky silnému prokrvení pokožky působením blahodárných silic z borovice, se vám za chvíli bude zdát, že máte nohy v lavóru s horkou vodou. Užijte si příjemnou zimu a nezapomeňte, že důležité je mít nohy v teple!

Řídíte se také radami babiček, že nejlepší je klid a nohy v teple? A můžeme si klid v dnešní uspěchané době vůbec dovolit? Jak dlouho by měl podle vás takový klid trvat? Minuty, hodiny, dny? Napište nám do komentářů.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.