Jak na zahradní slavnost

Jak na zahradní slavnost

Jídlo, počasí a zábava pro všechny. Na co všechno nesmíte zapomenout při přípravě zahradní slavnosti? Přečtěte si náš blog!

Jídlo je základem slavnosti

Připravte studené mísy a nezapomeňte i na něco sladkého. Ozvláštněte nabídku jídla třeba multiraclette 3v1, díky kterému si můžete vychutnat rozpuštěný sýr, grilované maso a zeleninu, nebo třeba masové a sýrové fondue.

Tip: Pořiďte si pohodlné sedáky na židle, ať se vašim hostům při jídle dobře sedí.

Myslete na počasí a denní dobu

Při přípravě zahradní slavnosti dokážete ovlivnit všechno – kromě počasí. Proto je dobré se dopředu připravit na všechny varianty nástrah přírody.

  • Prší.

Pokud nemáte terasu, před slavností napněte přes část zahrady nepromokavou celtu, nebo si pořiďte zahradní „párty“ stan.

  • Lidem je zima.

Mějte pro ně připravené deky.

  • Je horko a svítí sluníčko.

Pořiďte si rozprašovač s vodou. Skvělé osvěžení pro parné letní dny. Roztažené slunečníky zase zabrání úžehům i spálení.

Vymyslete zábavu pro dospělé i děti

Dospělí – Soutěže a tombola

Soutěže nemusí být složité – můžete soutěžit třeba v postavení nejvyšší věže z kostiček sýra. V tombole stačí mít méně hodnotné ceny – důležité je účastníky slavnosti pobavit. Mezi nejcennější ceny může patřit role toaletního papíru, papírová vlaštovka nebo pampeliškový věnec.

Děti – animátor, nebo hromada her

Nedopusťte, aby se děti na slavnosti nudily – to byste si o ostatními hosty moc nepopovídali. Zkuste si objednat animátora – děti budou mít díky němu pár hodin zábavy. Nebo vsaďte na osvědčené hry – házecí kroužky a házecí kuličky na terč. Pro kreativce se bude hodit malovací sada, ke které stačí dodat papír a děti se můžou pustit do tvoření.

Využijte šero a tmu

Skvěle fungují drobné zdroje osvětlení bez nutnosti zapojení do zásuvky. Po zahradě můžete rozmístit 10 různobarevných solárních světel a zavěsit solární lucernu. Na stůl s pitím a občerstvením se hodí lucerna s LED svíčkou a LED světelný déšť. Případně zkuste laserový světlomet, který na zahradu promítne stovky barevných teček.

Mějte co nejméně uklízení

Na stůl nebo skládací stolek si pořiďte plastový ubrus, který po slavnosti jednoduše setřete. Hodit se vám možná bude i prostírání s přírodním motivem.

Minimalizujte riziko rozbití skla

Během slavnosti se stávají i drobné nehody. O to víc, pokud jsou nablízku děti. Vyhněte se rozbitému nádobí a pořiďte si nerozbitné skleničky a talíře.