Dezerty, které připravíte do 20 minut

Dezerty, které připravíte do 20 minut

Panna cotta s malinovou omáčkou

Ingredience:

  • Rostlinný olej
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky mleté želatiny
  • 2 ks skořice
  • 200 g malin
  • Cukr

Postup:

  1. Dejte do misky 2 lžíce vody a přidejte želatinu. Nechte 5 minut v klidu, aby želatina stihla nabobtnat. Připravte si 4 menší formičky a vymažte je olejem. Do hrnce vlijte smetanu, přidejte cukr, skořici a přiveďte směs k varu. Povařte želatinu dvě minuty a smíchejte s krémem.
  2. Přeceďte směs a nalijte ji do připravených formiček. Ty pak dejte asi na 5 hodin vychladit do lednice. Po uplynutí potřebného času dezert vyndejte a vyklopte. Pro přípravu krému rozmačkejte maliny vidličkou s cukrem, vychlaďte je a ozdobte s nimi hotovou panna cottu.

Tiramisu

Ingredience:

  • 5 lžic moučkového cukru
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 3 vejce
  • 2 balení piškotů
  • 1 šálek kávy
  • 1 lžíce tuzemáku
  • Kakao

Postup:

  1. Ušlehejte z bílků sníh a žloutky vyšlehejte dohromady s cukrem do pěny. Ke žloutkům pak přidejte mascarpone a sníh.
  2. Namáčejte piškoty do kávy a tuzemáku a skládejte je postupně na dno formy. Na piškoty naneste trochu krému a přidejte další vrstvu piškotů. Na vrch dezertu naneste zbytek krému, posypte kakaem a dejte vychladit do lednice.

Rychlé kokosky

Ingredience:

  • 150 g moučkového cukru
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 2 vejce
  • 100 g čokolády na ozdobení

Postup:

  1. Smíchejte všechny ingredience dohromady. Ze směsi vytvořte malé hromádky se špičkou nahoře. Vložte do trouby a čekejte, dokud kokosky nezrůžoví.
  2. Hotové kokosky vytáhněte z trouby a posypte silnou vrstvou kokosu. Pro výraznější chuť je můžete namočit v rozpuštěné čokoládě.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.