Buďte fit!

Buďte fit!

V každém věku je důležité udržovat se v dobré kondici. Nejen, že to dlouhodobě zlepšuje náš zdravotní stav, ale věřte, že se budete cítit lépe. Jak na to?

Není třeba být vrcholovým sportovcem, dokonce ani pravidelné návštěvy posilovny nejsou nutné. Cvičit můžete i v pohodlí svého domova, třeba u sledování svého oblíbeného seriálu. Základní cviky zvládnete svépomocí, pokud ale chcete, aby Vaše snaha byla více vidět, pomůžou Vám k tomu speciální pomocníci.

Procvičte pořádně svaly na nohách. Pravidelné procházky nebo ranní výklus jsou určitě skvělé, v sychravém podzimu ale spíš uvítáte možnost posilovat i doma. Ideální je třeba stepper. Cvičí se na něm vsedě. Klidně si tak u toho můžete číst svou oblíbenou knížku. Na stepperu si navíc můžete nastavit takový stupeň náročnosti, který Vám bude vyhovovat. Trápí Vás povolená stehna? S tím můžete hravě zatočit! Stačí je každý den pár minut posilovat touto pomůckou a zanedlouho poznáte rozdíl. Posilovač navíc můžete používat i na paže.

Přístrojem, kterým procvičíte nohy i na paže, je také domácí trenažér. Cvičení na něm simuluje jízdu na kole, ale je o mnoho pohodlnější a především nezatěžuje Vaše klouby. Přístroj je výškově nastavitelný, takže se nemusíte obávat toho, že byste se při cvičení hrbili. Skvělou pomůckou pro posílení svalů na pažích je také posilovací guma. Často ji využívají pacienti v rámci rehabilitací, šikovnou vychytávkou je ale i pro ty, kteří zkrátka jen chtějí procvičit své svaly. Využít ji můžete i k posilování nohou – stačí, když na konci gumy uvážete smyčku, navléknete ji na nohu a druhý konec rukou pomalu přitahujete.

Domácímu cvičení příliš neholdujete a raději vyrazíte na pořádnou vycházku, ať je počasí jakékoliv? Pak se Vám určitě bude hodit krokoměr. Budete s ním mít dokonalý přehled nejen o tom, kolik kilometrů a kroků jste ušli, ale budete si moci pravidelně kontrolovat poměr tělesného tuku a spálené kalorie. Díky praktickému poutku si krokoměr můžete připnout třeba za opasek. Pokud jste milovníkem opravdu dlouhých procházek a túr, pak to jistě znáte – puchýře z bot. Tomu můžete do jisté míry předejít pořízením speciálních vložek do bot. Jsou totiž polstrované přesně tam, kde hrozí vznik nepříjemných puchýřů. S nimi Vás výšlapy budou bavit ještě o něco víc. Je čas vyrazit! posilování

Pro celkové udržování kondičky je ideální pravidelné protahování všech částí těla. Někomu k tomu stačí jen účinné cviky, jiní dávají přednost cvičebním pomůckám. V takovém případě je ideální poohlédnout se po vhodné fitness sadě. Například tato obsahuje švihadlo a dva expandéry – to vše v šikovné sportovní tašce. Sadu tak můžete mít všude s sebou a zacvičit si, kdykoliv budete mít náladu a chuť.

Nezapomínejte ani na pořádnou regeneraci po cvičení. Často se totiž stane, že si některé svaly natáhneme nebo namůžeme a další dny pak spíš přetrpíme. Cvičte tedy intenzivně, ale s mírou a dopřejte si občas pauzu. Pokud se přesto stane, že budete mít svaly namožené nebo zatuhlé, využijte první pomoci. Tou je ohřívací láhev. Díky příjemnému teplu, které vydává, svaly postupně uvolňuje. Dalším pomocníkem, který se postará o to, že se Vám po fyzickém výkonu určitě uleví, je speciální balzám. Ten jemně vmasírujete, kam potřebujete. Výsledek na sebe nenechá dlouho čekat.

Zvládáte cvičit v klidu domova nebo raději vyhledáváte skupinové cvičení v okolí? Využijte komentáře a podělte se s námi o Váš názor.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.