3 recepty na valentýnské pamlsky

3 recepty na valentýnské pamlsky

Oslavte svátek zamilovaných sladkými srdíčky, valentýnským dortem nebo čokoládovými pralinkami.

Slepovaná srdíčka

Ingredience:

Těsto

80 g másla 

60 g moučkového cukru

1 žloutek

100 g hladké mouky

2 lžičky kakaa

1 lžička vanilkového aroma

Náplň

90 g moučkového cukru

60 g mascarpone

60 g Philadelphia

130 ml smetany na šlehání

1 lžička vanilkového aroma

Postup:

Smíchejte všechny ingredience na těsto a dobře je propracujte. Připravené těsto vyválejte na tenký plát a začněte vykrajovat srdíčka. 

Vyložte plech pečicí fólií a položte na něj srdíčka. Dejte péct do trouby na 180 °C asi na 10 minut.

Vložte do mísy sýr Philadelphia a mascarpone. Vyšlehejte je, přidejte cukr a vanilkové aroma. Nakonec do směsi zašlehejte šlehačku.

Hotovou náplň použijte ke spojení upečených srdíček. Ta nechte ztuhnout na chladném místě a můžete podávat.

Perníkový dort

Ingredience:

Těsto

1 vanilkový cukr

2 vejce

2 lžíce kakaa

100 ml oleje

200 ml mléka

150 g polohrubé mouky

150 g hladké mouky

150 g krupicového cukru

1 kypřicí prášek do perníku

1 kypřicí prášek do pečiva

Náplň

200 ml mléka

5 lžic Nutelly

4 lžíce vaječného koňaku

1 lžíce moučkového cukru

Poleva

1 tmavá cukrářská poleva

srdíčka na ozdobení

Postup:

Ve velké míse smíchejte polohrubou a hladkou mouku s cukrem, kakaem, práškem do pečiva a do perníku a vanilkovým cukrem. Přidejte vejce, olej a mléko a těsto přelijte do formy. Dejte péct na 180°C asi na 40 minut.

Vytáhněte korpus z trouby a rozkrojte ho na dvě části. Smíchejte Nutellu s vaječným koňakem, mlékem a moučkovým cukrem. Připravenou směs naneste na těsto a přikryjte druhou polovinou korpusu. 

Připravte polevu podle návodu na obalu. Polevou poté potřete dort a dejte na chvíli vychladnout. 

Dort ozdobte malými srdíčky a nechte ho ztuhnout do druhého dne. 

Čokoládové pralinky

Ingredience:

100 g hořké čokolády

100 g bílé čokolády

100 g višní (vypeckované)

Postup:

Přichystejte si silikonové formičky na pralinky.

Dejte rozpustit čokoládu pomocí vodní lázně. Přiveďte vodu v hrnci k varu. Do menšího hrnce nalámejte nejprve tmavou čokoládu na malé kostičky a hrnec položte na hrnec s vodou. Čokoládu míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Stejně postupujte i s bílou čokoládou.

Do formičky nalijte trochu hořké čokolády, přidejte višeň a zalijte vrstvou bílé čokolády. Tímto způsobem vyplňte všechny formičky.

Pralinky dejte ztuhnout do lednice. Za pár hodin je vyndejte ze silikonových formiček a můžete podávat.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.