Dezerty, které připravíte do 20 minut
Panna cotta s malinovou omáčkou
Ingredience:
- Rostlinný olej
- 500 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 lžičky mleté želatiny
- 2 ks skořice
- 200 g malin
- Cukr
Postup:
- Dejte do misky 2 lžíce vody a přidejte želatinu. Nechte 5 minut v klidu, aby želatina stihla nabobtnat. Připravte si 4 menší formičky a vymažte je olejem. Do hrnce vlijte smetanu, přidejte cukr, skořici a přiveďte směs k varu. Povařte želatinu dvě minuty a smíchejte s krémem.
- Přeceďte směs a nalijte ji do připravených formiček. Ty pak dejte asi na 5 hodin vychladit do lednice. Po uplynutí potřebného času dezert vyndejte a vyklopte. Pro přípravu krému rozmačkejte maliny vidličkou s cukrem, vychlaďte je a ozdobte s nimi hotovou panna cottu.
Tiramisu
Ingredience:
- 5 lžic moučkového cukru
- 200 g mascarpone
- 250 ml plnotučného mléka
- 3 vejce
- 2 balení piškotů
- 1 šálek kávy
- 1 lžíce tuzemáku
- Kakao
Postup:
- Ušlehejte z bílků sníh a žloutky vyšlehejte dohromady s cukrem do pěny. Ke žloutkům pak přidejte mascarpone a sníh.
- Namáčejte piškoty do kávy a tuzemáku a skládejte je postupně na dno formy. Na piškoty naneste trochu krému a přidejte další vrstvu piškotů. Na vrch dezertu naneste zbytek krému, posypte kakaem a dejte vychladit do lednice.
Rychlé kokosky
Ingredience:
- 150 g moučkového cukru
- 200 g strouhaného kokosu
- 2 vejce
- 100 g čokolády na ozdobení
Postup:
- Smíchejte všechny ingredience dohromady. Ze směsi vytvořte malé hromádky se špičkou nahoře. Vložte do trouby a čekejte, dokud kokosky nezrůžoví.
- Hotové kokosky vytáhněte z trouby a posypte silnou vrstvou kokosu. Pro výraznější chuť je můžete namočit v rozpuštěné čokoládě.