3 tipy na dokonalý piknik

3 tipy na dokonalý piknik

Chystáte se vyrazit do přírody na piknik? Podívejte se na naše tipy, které z vašeho posezení na dece udělají nezapomenutelný zážitek.

Usnadněte si to

Zapomeňte na přenášení těžkého nádobí, křehkého skla a dalších nepraktických věcí, které se do přírody nehodí. Místo toho si to udělejte jednoduché a připravte si pouze snadno přenositelné jídlo. Dobře se vám přenese v termo košíku s designem proutěného koše a díky chladicí tašce zase budete mít jistotu, že potraviny a pití během cesty nezteplají. Trendy volbu představuje i modrá slaměná taška, kterou jen hodíte přes rameno a můžete vyrazit.

Zpestřete si piknik

Vezměte si s sebou jídlo, které se vám bude snadno jíst. Nespoléhejte ale jen na sendviče a ovoce, zkuste si výběr něčím zpestřit. Co třeba připravit slaný koláč, pivní štrúdl nebo guacamole s nachos? Potraviny rozdělte do praktických dóz, aby se vám nepomíchaly chutě. Hodí se vám určitě i velká taška na lahve, do které schováte víno, pivo i limonádu. Abyste se vyvarovali poletujícího hmyzu, přikryjte jídlo ochranným poklopem.

Zabavte se hrou

Ještě než na piknik vyrazíte, zapřemýšlejte také nad programem. Určitě pak na dece oceníte nějakou hru. Co takhle zahrát si domino, zábavnou hru s kostkami Kniffel nebo klasický pétanque? Pokud s sebou do přírody berete i děti, nezapomeňte vzít třeba pirátskou deskovou hru, stojany s házecími kroužky či oblíbenou hru Bingo, která bude bavit celou rodinu.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.