3 recepty na valentýnské pamlsky
Oslavte svátek zamilovaných sladkými srdíčky, valentýnským dortem nebo čokoládovými pralinkami.
Slepovaná srdíčka
Ingredience:
Těsto
80 g másla
60 g moučkového cukru
1 žloutek
100 g hladké mouky
2 lžičky kakaa
1 lžička vanilkového aroma
Náplň
90 g moučkového cukru
60 g mascarpone
60 g Philadelphia
130 ml smetany na šlehání
1 lžička vanilkového aroma
Postup:
Smíchejte všechny ingredience na těsto a dobře je propracujte. Připravené těsto vyválejte na tenký plát a začněte vykrajovat srdíčka.
Vyložte plech pečicí fólií a položte na něj srdíčka. Dejte péct do trouby na 180 °C asi na 10 minut.
Vložte do mísy sýr Philadelphia a mascarpone. Vyšlehejte je, přidejte cukr a vanilkové aroma. Nakonec do směsi zašlehejte šlehačku.
Hotovou náplň použijte ke spojení upečených srdíček. Ta nechte ztuhnout na chladném místě a můžete podávat.
Perníkový dort
Ingredience:
Těsto
1 vanilkový cukr
2 vejce
2 lžíce kakaa
100 ml oleje
200 ml mléka
150 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
150 g krupicového cukru
1 kypřicí prášek do perníku
1 kypřicí prášek do pečiva
Náplň
200 ml mléka
5 lžic Nutelly
4 lžíce vaječného koňaku
1 lžíce moučkového cukru
Poleva
1 tmavá cukrářská poleva
srdíčka na ozdobení
Postup:
Ve velké míse smíchejte polohrubou a hladkou mouku s cukrem, kakaem, práškem do pečiva a do perníku a vanilkovým cukrem. Přidejte vejce, olej a mléko a těsto přelijte do formy. Dejte péct na 180°C asi na 40 minut.
Vytáhněte korpus z trouby a rozkrojte ho na dvě části. Smíchejte Nutellu s vaječným koňakem, mlékem a moučkovým cukrem. Připravenou směs naneste na těsto a přikryjte druhou polovinou korpusu.
Připravte polevu podle návodu na obalu. Polevou poté potřete dort a dejte na chvíli vychladnout.
Dort ozdobte malými srdíčky a nechte ho ztuhnout do druhého dne.
Čokoládové pralinky
Ingredience:
100 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády
100 g višní (vypeckované)
Postup:
Přichystejte si silikonové formičky na pralinky.
Dejte rozpustit čokoládu pomocí vodní lázně. Přiveďte vodu v hrnci k varu. Do menšího hrnce nalámejte nejprve tmavou čokoládu na malé kostičky a hrnec položte na hrnec s vodou. Čokoládu míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Stejně postupujte i s bílou čokoládou.
Do formičky nalijte trochu hořké čokolády, přidejte višeň a zalijte vrstvou bílé čokolády. Tímto způsobem vyplňte všechny formičky.
Pralinky dejte ztuhnout do lednice. Za pár hodin je vyndejte ze silikonových formiček a můžete podávat.