Zaručené tipy, jak si užít zábavné léto s dětmi

Zaručené tipy, jak si užít zábavné léto s dětmi

Prázdniny, to je moře volného času pro děti a vyčerpávající úkol pro jejich rodiče, kteří ratolesti musí nějak zabavit. Podívejte se na 5 vyzkoušených tipů na letní aktivity, které budou bavit vaše děti i vás.

Zahrajte si deskové hry

Vyrušte děti od hraní počítačových her a probuďte v nich soutěživého ducha. Zahrajte si s dětmi deskové hry, které nikdy nezklamou. Místo klasického Člověče, nezlob se! můžete vyzkoušet třeba dobrodružnou hru s piráty. Nebo zkuste hru Halma, ve které se nemůže nic převrhnout ani skutálet. Sami si z dětství určitě pamatujete i hru Rummy, která se často zaměňuje s českými žolíky.

Upečte něco společně

Svěřte vašim dětem tajný rodinný recept, který se předává z generace na generaci. Upečte sladké nebo slané palačinky ve tvaru srdce, v pečicí formě „Dr.Oetker“ vyzkoušejte udělat oblíbený krtkův dort a zaujměte srdíčkovými muffiny. Oslavte narozeniny domácím dortem a naservírujte ho oslavenci pomocí dortové lopatky, která mu k tomu zahraje písničku Happy Birthday.

Užijte si odpoledne na zahradě

Svítí venku sluníčko? Ideální čas na to vyrazit ven na zahradu. Menší i větší děti se určitě zabaví s žebříkovým golfem, kde musí prokázat svojí šikovnost. Při házecí hře „Klaun“ se můžou děti místo klasických šipek předvést v hodu s míčky na suchý zip, se kterými se nemusíte bát žádného zranění.

Uspořádejte zahradní slavnost

Děti jednoduše milují oslavy. Připravte jim speciální party na jejich počest! Ať už slaví narozeniny, svátek nebo si chtějí domů pozvat kamarády, překvapte je. Nachystejte speciální dekoraci v podobě balonků a světýlek, zabavte je pomocí házecí hry s kroužky nebo je naučte hrát házení v kostky s kalíškem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.