Tipy na krémy na slepování cukroví

Tipy na krémy na slepování cukroví

Vyzkoušejte rumový, kávový, malinový nebo ořechový krém, kterým můžete slepit různé cukroví.

Nejdřív napečte cukroví

Vytvořte těsto a vykrájejte různé tvary, třeba sněhové vločky. Všechny vykrojené tvary musí být v sudém počtu, abyste je pak mohli poslepovat do dvojic. Tvary dejte péct a začněte připravovat krémy.

Rumový krém

Ingredience:

150 g másla

3 žloutky

180 g cukru moučka

rum podle chuti

Postup:

  1. V kastrolu zpěňte máslo a pak k němu postupně přimíchejte cukr.
  2. Do směsi přidejte žloutek a pak rum. Všechno pořádně promíchejte, aby se chutě spojily.

Kávový krém

Ingredience:

250 g másla

280 g cukru moučka

250 ml kávy

2 lžíce hrubé mouky

Postup:

  1. Studenou kávu pečlivě smíchejte s moukou a v hrnci ze směsi uvařte hustou kaši, kterou nechce vychladnout.
  2. míse vyšlehejte máslo společně s moučkovým cukrem. Do vzniklé směsi postupně přimíchejte hustou kávovou kaši.

Malinová náplň

Ingredience:

100 ml smetany ke šlehání

200 g bílé čokolády

90 g kvalitního malinového džemu

Postup:

  1. Smetanu krátce povařte a za stálého míchání v ní pak rozpusťte předtím nalámanou čokoládu.
  2. Výslednou směs nechte zchladnout. Pak do ní přimíchejte marmeládu a promíchejte.

Ořechový krém

Ingredience:

250 g másla

180 g cukru

lískové nebo vlašské ořechy podle chuti

1 lžíce rumu

Postup:

  1. Ořechy rozemelte na jemno.
  2. Máslo nechte změknout v míse, poté přisypte cukr, ořechy a rum a pečlivě promíchejte.

Tip: Cukroví skladujte v uzavřených nádobách, které nepropustí aroma a cukroví vám v nich vydrží čerstvé.