Tipy na krémy na slepování cukroví
Vyzkoušejte rumový, kávový, malinový nebo ořechový krém, kterým můžete slepit různé cukroví.
Nejdřív napečte cukroví
Vytvořte těsto a vykrájejte různé tvary, třeba sněhové vločky. Všechny vykrojené tvary musí být v sudém počtu, abyste je pak mohli poslepovat do dvojic. Tvary dejte péct a začněte připravovat krémy.
Rumový krém
Ingredience:
150 g másla
3 žloutky
180 g cukru moučka
rum podle chuti
Postup:
- V kastrolu zpěňte máslo a pak k němu postupně přimíchejte cukr.
- Do směsi přidejte žloutek a pak rum. Všechno pořádně promíchejte, aby se chutě spojily.
Kávový krém
Ingredience:
250 g másla
280 g cukru moučka
250 ml kávy
2 lžíce hrubé mouky
Postup:
- Studenou kávu pečlivě smíchejte s moukou a v hrnci ze směsi uvařte hustou kaši, kterou nechce vychladnout.
- V míse vyšlehejte máslo společně s moučkovým cukrem. Do vzniklé směsi postupně přimíchejte hustou kávovou kaši.
Malinová náplň
Ingredience:
100 ml smetany ke šlehání
200 g bílé čokolády
90 g kvalitního malinového džemu
Postup:
- Smetanu krátce povařte a za stálého míchání v ní pak rozpusťte předtím nalámanou čokoládu.
- Výslednou směs nechte zchladnout. Pak do ní přimíchejte marmeládu a promíchejte.
Ořechový krém
Ingredience:
250 g másla
180 g cukru
lískové nebo vlašské ořechy podle chuti
1 lžíce rumu
Postup:
- Ořechy rozemelte na jemno.
- Máslo nechte změknout v míse, poté přisypte cukr, ořechy a rum a pečlivě promíchejte.
Tip: Cukroví skladujte v uzavřených nádobách, které nepropustí aroma a cukroví vám v nich vydrží čerstvé.