Jak na útulnou koupelnu

Jak na útulnou koupelnu

Koupelna nemusí sloužit jen pro ranní a večerní očistu. Dopřejte si horkou vanu a relaxujte. K vytvoření příjemného prostředí vám pomůžou dekorace a doplňky.

Voňavá koupelna naladí vaše smysly

Vyzkoušejte levandulové pytlíčky nebo levandulová mýdla. Díky nim se ocitnete v Provence mezi omamně vonícími levandulovými poli. Pokud preferujete vůni okvětních plátků růží, zvolte francouzská mýdla s vůní růže a jasmínu. Pro romantické večery mějte připravenou mýdlovou růži v bílé nebo červené barvě. I když ji nevyužijete do koupele, bude krásnou dekorací.

Vyzdobte stěny koupelny

Zkrášlete koupelnu třeba dvanácti samolepkami na obklady s obrázky květů. Jestli máte rádi vzory s růžemi, pořiďte si semišovou koupelnovou sadu (WC a koupelnová předložka a potah na WC poklop).

Náš tip: Květinovými samolepkami můžete zároveň zakrýt drobné vady na stěnách.

Zvolte decentní dekorace

Žádná dekorace by vám v koupelně neměla překážet. Do rohu koupelny můžete postavit květináč s rostlinou dobře snášející vlhko nebo vázu s umělými květinami. Do skleněné misky vložte písek s mušlemi a vyrobenou dekoraci umístěte na viditelné místo.

Vytvořte atmosféru díky osvětlení

Útulnou atmosféru v koupelně vytvoříte správným osvětlením. Stropní světlo nerozsvěcejte, místo něj zapněte menší lampičky. Nebo koupelnu osvětlete svíčkami.

Náš tip: Bezpečnější variantou je pořídit si LED svíčky, které umí simulovat mihotání plamene.

Hýčkejte se lázeňskou sadou

Kromě pěn a olejů do koupele vyzkoušejte lázeňskou sadu s masážní a mycí houbou.

Náš tip: Pusťte si ke koupeli oblíbenou hudbu v pomalejším tempu nebo třeba zvuky šumění lesa a zpěvy ptáků.

Vyberte si příjemnou osušku

Po koupeli se osušte měkkým ručníkem nebo bavlněnou osuškou s obrázky květin.