6 tipů, jak na domácí pohodu na těle i na duši

6 tipů, jak na domácí pohodu na těle i na duši

Co dělat proto, aby vám doma bylo příjemně na těle i na duši? Udržujte se v teple, seďte pohodlně, hýčkejte svou pokožku a zapalte vonné svíčky. Domov by měl být místem, kde je vám dobře, i když je venku zamračeno a zima.

Zabalte se do teplého oblečení

I když doma máte teplotu tak akorát, je občas příjemné se zabalit do měkké vrstvy navíc. Vyzkoušejte třeba náš domácí kabát, pončo, vlněnou vestu nebo pletený svetr.

Udržujte nohy v teple

Dejte pozor, ať vám není zima na nohy a pořiďte si hřejivé pantofle nebo bačkory. Sáhnout můžete i po hřejivém polštáři, do kterého chodidla zastrčíte. Je vám občas zima na ruce? Nasaďte si návleky.

Seďte pohodlně

Podpořte svou bederní páteř a uvolněte meziobratlové plotýnky s polštářovou bederní opěrkou. Měkké sezení na židli můžete mít díky vysokému podsedáku v zelené a žluté nebo v bordó barvě, případně s květinovým motivem.

Nechte odpočinout krk

Během čtení časopisů a knih nebo při sledování televize si můžete opřít krk o relaxační nebo masážní polštářek.

Hýčkejte svou pokožku

Pohodu těla i mysli můžete podpořit s tělovým mlékem, krémem na nohy a na ruce. Příjemné může být si jednou za čas udělat hodně teplou vodní lázeň, která stimuluje krevní oběh a uvolňuje svaly – vaše nohy si tak pořádně odpočinou.

Provoňte celou domácnost

V obýváku, kuchyni i ložnici rozmístěte menší skleněné svícny s květinovým nebo motýlím vzorem. Zapalte v nich čajové svíčky s vánoční vůní skořice a pomeranče a nalaďte se na přicházející vánoční atmosféru.