5 tipů, jak správně pečovat o nohy

5 tipů, jak správně pečovat o nohy

Správná péče o nohy vás zbaví křečí i oteklých a těžkých nohou. Přečtěte si 5 tipů, jak na zdravé a krásné nohy.




Zkraťte nehty a hydratujte pokožku

Nejprve se pusťte do stříhání nehtů. Vezměte si k ruce kleštičky na nohy, které si poradí i s tvrdšími nehty. Důležitým krokem je také odstranění přebytečné nehtové kůžičky. Tu snadno zatlačíte a změkčíte s tyčinkou nebo změkčovačem.


Uvolněte nohy ve vodní lázni

Do lázně pro chodidla přisypte sůl z mrtvého moře nebo vyživující olej (např. kokosový nebo jojobový). Nechte své nohy ve vodní lázni asi 15 minut a potom nohy osušte. Poté za pomoci pemzy odstraňte zrohovatělou kůži na patách.


Po koupeli nohy vyživte

Ošetřete nohy pomocí hydratačního krému s arganovým olejem, který zanechává pokožku hebkou, a účinně ji regeneruje. Pokud vás trápí stařecké skvrny, použijte krém s extraktem z růží.


Vyhněte se mykóze nohou

Základním pravidlem je nedělit se s nikým o své pantofle, ručník nebo předložku před sprchovým koutem. Dejte si pozor také ve společných prostorách jako jsou sauny a bazény, které jsou pro toto onemocnění typické.


Zbavte se otoků

Těžkým nohám ulevíte jednoduchým způsobem. Stačí si sednout na židli nebo na křeslo a natáhnout nohy na stůl nebo je opřít o zeď. Během pár minut se vašim nohám uleví a otoky i křeče rychleji zmizí.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.