5 tipů, jak si usnadnit vánoční úklid

5 tipů, jak si usnadnit vánoční úklid

Vyhněte se stresu z úklidu před Vánocemi. S našimi tipy zkrátíte čas strávený uklízením na minimum.

Napište si seznam a plánujte

Sepište si seznam, co všechno je třeba vysát, otřít a uklidit. Podívejte se, jestli máte doma všechny čisticí prostředky, které budete potřebovat, abyste pak v půlce úklidu nemuseli všeho nechat.

Začněte úklidem ložnice

Kromě běžného převlékání postele si vezměte do parády také matrace. Vyluxujte je po celé délce a nechte je vyvětrat u otevřeného okna. Utřete prach na skříni, lampičkách a nakonec se zaměřte na podlahu. Vyčistěte ji pomocí mopu nebo vysavače.

Vezměte si do parády obývák

Vyperte všechny povlaky na polštáře a záclony, setřete prach z nábytku. Očistěte všechny sošky a dekorační předměty. U pohovky a křesla vyměňte potah nebo přehoz a na závěr si vezměte do parády okna. Ta snadno umyjete pomocí bezdrátového čističe oken.

Vydrhněte vanu a záchod

Vsaďte na sílu citronu a použijte ho při čištění vany nebo sprchy. S usazeninami si skvěle poradí také ocet a jedlá soda. Pomocí houbičky odstraňte nečistoty, vanu spláchněte a přejeďte hadrem. Opláchněte i dávkovač mýdla a nakonec umyjte záchod.

Kuchyni zbavte nečistot

Připravte si vlažnou vodu s mycím prostředkem a otřete s ní linku. Pomocí leštěnky přeleštěte skříňky, které přerovnejte i uvnitř. Setřete jednotlivé poličky a vše srovnejte. Nečistot v odpadu se zbavíte jednoduše tak, že do výlevky nasypete sůl se sodou a octem.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.