5 snadných triků pro čistou domácnost

5 snadných triků pro čistou domácnost

Jak vyčistit koženou sedačku, zbavit troubu mastnoty a jak na výrobu domácí dezinfekce? Máme pro vás několik snadných a levných tipů!

Vyčistěte kožené předměty vodou s octem

Dodejte vaší kožené sedačce nebo křeslu nový lesk. Stačí smíchat půl dílu vody s půl dílem octa a pomocí hadříku kožený povrch vyčistit. Na závěr kůži potřete lněným olejem a nechte ho vsáknout. Až se většina oleje vstřebá, vezměte si k ruce suchý hadřík a sedačku vyleštěte.

Zbavte se zápachu z odpadu

S nepříjemným odérem linoucím se z odpadu v koupelně nebo v kuchyni jednoduše zatočí prášek do pečiva. Ten nasypte do odpadu, počkejte 15 minut a potom vše spolu i se zápachem spláchněte vodou.

Vyčistěte mastnou troubu

Vyměňte klasické čisticí prostředky na mastnotu za citron a ocet. Smíchejte 300 ml teplé vody, vymačkanou šťávu z jednoho citronu a 300 ml octa. Podomácku vyrobený čistič nalijte do rozprašovače a pusťte se do úklidu trouby, hrnců i dlaždic.

Vyrobte si domácí dezinfekci

Se snadným čištěním povrchů v domácnosti vám pomůže dezinfekce, kterou si zvládnete vyrobit i doma. Budete k tomu potřebovat jen peroxid vodíku a vodu. Ty smíchejte v poměru 2:1 a dezinfekce je na světě. Použijte ji k čištění skříněk v kuchyni, podlahy nebo klik u dveří.

Zbavte okna šmouh

Začněte mytím rámu okna a poté přejděte na skleněnou plochu okna. Do vody s čisticím přípravkem přidejte trochu octa, který okna zbaví mastnoty. Pomocí stěrky přípravek důkladně setřete směrem dolů. Na závěr použijte ještě utěrky z mikrovlákna nebo obyčejné noviny.