Jak skladovat potraviny, aby co nejdéle vydržely?
Ovoce a zelenina patří na dno lednice, obiloviny zase do uzavíratelných dóz. Podívejte se, jak a kde skladovat potraviny, aby si udržely svou čerstvost.
Ovoce a zeleninu uložte na dno lednice
Do dolních přihrádek v lednici přijdou potraviny, které se snadno vysuší. Dole se totiž drží největší vlhkost a jídlo tak zůstane déle čerstvé. Uložte tam ovoce jako jsou hrušky, jahody, borůvky nebo hroznové víno. Do spodní přihrádky dejte také listovou a košťálovou zeleninu.
Brambory schovejte do spíže
Bramborám, cibuli a česneku se bude nejlépe dařit v tmavé spíži. Tam můžete skladovat také papriku, okurku a rajčata, pro které je v ledničce příliš nízká teplota. To platí i pro banány, citróny, pomeranče a ananas.
Obiloviny přesypte do uzavíratelných nádob
Suché potraviny, tedy všechny obiloviny, luštěniny, rýži, cukr, mouku a podobně přendejte do skleněných nebo plastových dóz. Vyvarujete se tak řady škůdců, kteří by se jinak do sáčků od potravin mohli snadno dostat.
Pečivo dejte do bavlněného pytlíku
Aby chléb a rohlíky zůstaly déle čerstvé, vložte je do bavlněných utěrek nebo pytlíků. Osvědčenou klasikou je chlebovka, ve které pečivo neokorá. Uchovávejte ji na místě se stabilní teplotou, jinak by chléb kvůli náhlým změnám teploty mohl zplesnivět.