Nejnovější příspěvky

<strong>Zdravé vaření</strong>

Zdravé vaření

Nadčasový zájem o zdravý životní styl a stravování stále roste, a má to dobrý důvod. Zdravé stravování totiž hraje klíčovou roli v udržení celkového zdraví a prevenci různých onemocnění. Zde je pár důvodů, proč bychom měli klást důraz na zdravé vaření a co pro naše […]

<strong>Jak dosáhnout šťastného a plnohodnotného roku</strong><strong></strong>

Jak dosáhnout šťastného a plnohodnotného roku

Nový rok je časem, kdy mnozí z nás přemýšlejí o změnách a nových začátcích. Vytvořit si novoroční předsevzetí může být náročné. Zejména pro ty, kteří už mají bohaté životní zkušenosti. Přestože je toto posilvestrovské období spojeno s nadějemi a novými začátky, možná vás napadá, zda […]

<strong>Cukroví na poslední chvíli</strong>

Cukroví na poslední chvíli

Možná jste napekli mnoho cukroví, ale neodolalo před nájezdem členů rodiny a v krabicích a dózách už se krčí jen pár kousků lineckého, rohlíčků nebo plněných ořechů. Nebo možná chcete ještě nějakou originální dobrotu navíc.

V každé rodině se předávají recepty na cukroví po generace. Každý z nás máme nějaký ten poklad v podobě receptu uložený a nedáme na něj dopustit.

Z těch polozapomenutých receptů jsme našli jeden, který se tváří jako kousek dobroty z řeznictví.

Ne, nelekejte se ničeho. Není to jitrnice nebo snad dokonce hovězí kližka na guláš. Je to tlačenka. A není ledajaká. Je sladká, chutná po čokoládě, ořeších, kokosu a voní rumem. Je to nepečené cukroví, které je hotové za chvilku a vypadá v řezu velmi zajímavě. Jeho mozaika nápadně připomíná tlačenku. Toto cukroví je vhodné k výrobě až těsně před Vánocemi.

Čokoládová tlačenka

Suroviny:

  • celé máslo 250 g (můžete nahradit Herou)
  • 1 vejce
  • 300 g na větší kousky rozlámaných piškotů
  • 170 g moučkového cukru
  • 3 polévkové lžíce rumu
  • 2 polévkové lžíce kakaa holandského typu
  • 1 hrst nasekaných vlašských ořechů
  • 1 hrst strouhaného kokosu na obalení

Postup:

Tuk rozpusťte na mírném plamenu. Sejměte z ohně a přidejte ostatní přísady, kromě kokosu. Z umíchané hmoty vyválejte válec podobný tlačence a obalte ho v kokosu. Zabalte ho do potravinářské fólie, nechte do druhého dne v chladu a poté krájejte na plátky.

Syrové vejce můžete nahradit dvěma lžícemi Salka.

Pomocníci pro pečení z Magnet 3 Pagen

Také dnes jsme pro vás vybrali pomocníky pro pečení, které jsou v tomto období velmi žádaní:

Jak uskladňovat nepečené cukroví

Nepečené cukroví se připravuje až těsně před Vánocemi. Kdo by také chtěl riskovat, že by se krém zkazil nebo máslo žluklo. Z tohoto důvodu používejte kvalitní suroviny s dlouhou trvanlivostí. Toto cukroví potřebuje ke skladování především chlad. Pokud se vám už nevejde do ledničky, můžete ho dát i na balkón nebo do chladného sklepa. Na talířek ho doplňujte po kouskách, protože dlouhodobé ponechání v teple mu hrozí roztečením a zkažením.

<strong>Předvánoční úklid jednoduše a efektivně</strong>

Předvánoční úklid jednoduše a efektivně

Nastalo překrásné období adventu, které však s sebou nese i mnoho starostí s předvánočním úklidem.  Takový vánoční úklid může být náročný, ale s dobrým plánem a několika účinnými tipy ho můžete udělat jednoduše a efektivně. Následující tipy vám pomůžou předvánoční úklid zvládnout mnohem snadněji a […]

<strong>Dárky pro každého</strong>

Dárky pro každého

Vánoce se přiblížily zase o kus blíž a s nimi i dárky, kterými bychom chtěli obdarovat své blízké a přátele. Tipy na dárky, které jsme pro vás vybrali v našem obchodě jsme seřadili do několika kategorií. Už si nemusíte složitě lámat hlavu, to jsme udělali […]

<strong>Jak si udržet zdraví po celý rok</strong>

Jak si udržet zdraví po celý rok

Být zdravý není samozřejmost, které by se nám dostávalo automaticky. O zdraví je potřeba pečovat správnou životosprávou a dobrým psychickým nastavením, protože fyzické zdraví jde ruku v ruce právě s lidskou psychikou.

Důležité tipy, jak si udržet psychické zdraví

  • Když se řekne správná životospráva, většinou si představíme takový jídelníček, který se skládá pouze ze zdravých potravin. Ano, měl by být složený ze zdravých potravin, ale z 80 %. Zbylých 20 % by mělo být takové jídlo, které vás potěší a opravdu si na něm pochutnáte bez výčitek. Může to být cokoliv: oblíbený zákusek, čokoláda, svíčková s knedlíky, chipsy nebo zmrzlina. Pokud dodržíte poměr zdravých a ostatních potravin, dostane vaše tělo to, co potřebuje. Důležité vitamíny, prvky a živiny a vaše psychika dostane potěšení v méně zdravých, ale zato oblíbených pochutinách.
    Na tyto méně zdravé, ale důležité chvíle si vyhraďte třeba jeden den v týdnu. Velmi důležité je pochutnávat si na těchto nezdravých potravinách bez výčitek. Je to totiž i velmi důležité pro naše fyzické zdraví.
  • Pohyb přímo souvisí s předešlým bodem. Pohyb a správný jídelníček jsou pro tělo velmi důležité aspekty dobrého zdraví. Při sportu totiž vyplavuje naše tělo endorfiny, které jsou hlavními výrobci dobré nálady.
  • Udržujte rodinné a přátelské vztahy. Snažte se vycházet s partnerem, se všemi členy rodiny i přáteli. Chovejte se tak, jak byste si přáli, aby se oni chovali k vám. Zajímejte se o ně, setkávejte se a podnikejte společné akce a telefonujte si, pokud se zrovna nemůžete vidět. Jejich i vaši mysl to rozhodně potěší.
  • Věnujte se koníčkům, zkoušejte nové věci, které vás budou bavit a naplňovat. Lenošit je pro organismus také důležité, ale nemělo by se to stát pravidelnou každodenní náplní. Navštěvujte kulturní a sportovní akce, upečte nový moučník, čtěte knihy, hrajte s blízkými různé deskové hry, najděte si vhodný online kurz, věnujte se sázení květin… Dělejte všechno, co vám přinese radost a uvolnění.
  • Zdravý spánek. Jeho nedostatek se na našem zdraví může rychle a negativně podepsat, stejně jako nezdravé stravování. Nevyspalý člověk je podrážděný, špatně se koncentruje a může vyvolávat deprese a úzkosti. Kromě jiného se také podílí na vzniku cukrovky, obezity, provokuje v těle zánětlivé procesy, napomáhá vzniku a rozvoji srdečních onemocnění a zvyšuje riziko mozkové mrtvice.
  • Zkuste si udržet úsměv aspoň tam, kde je to možné. V některých případech to sice není možné, ale zkuste se přemoct a hledat na všech situacích i to dobré. Nenechte se převálcovat špatnou náladou, protože ta vám zatmí celý den, i když je venku slunečno.

Pomocníci pro psychické i fyzické zdraví

V našem obchodě jsme pro vás tentokrát vybrali mnoho pomocníků, které jsou důležité pro vaši psychickou i zdravotní pohodu:

Pomocníci jsou od slova pomáhat. Naši pomocníci vám vždy výrazně uleví, přinesou příjemný pocit a tím zlepší náladu. To už za to stojí, co myslíte?

<strong>Podzimní móda pro zralé ženy</strong>

Podzimní móda pro zralé ženy

Chladnější období se přihlásilo o slovo a s ním dochází i na změnu v šatníku. Dnes se zaměříme na módu pro zralé ženy. Podzimní móda pro tyto ženy by měla být pohodlná a zároveň i elegantní, přičemž je důležité brát v úvahu individuální vkus, tělesné […]

<strong>Dušičky a jak je slavíme</strong>

Dušičky a jak je slavíme

Letošní podzim je v počasí a teplotách velmi přívětivý. Jeho nedílnou součástí jsou Dušičky a většinou v této době je již sychravo, deštivo a celkově velmi nevlídně. Pokud tomu tak bude i letos, nemělo by nás to překvapit, protože podzim má na takové počasí nárok. […]

<strong>Na cukroví jedině s pomocníky</strong>

Na cukroví jedině s pomocníky

Vánoce jsou skoro za dveřmi nebo se k nim alespoň blíží. Už jen pár týdnů, které utečou rychleji, než bychom čekali a jsou tady. Jenomže v tu chvíli už bychom my, hospodyňky, měly mít všechno napečené.

Jízdní řád pro cukroví

Než se podíváme na skvělé pomocníky k pečení, měly bychom si, jako každý rok, ujasnit, které druhy cukroví se pečou mezi prvními a které naopak stačí upéct jako poslední.

Ideální doba pro pečení jsou víkendy a těsta můžete připravit už den dopředu. Je důležité, aby byla minimálně pár hodin uleželá.

Jako první se pečou 4 týdny před Vánoci perníčky. Je nutné, aby změkly. Kdo by je chtěl chroupat tvrdé? Budou tak mít dostatek času, aby se rozležely a změkly.

Tři týdny před Štědrým dnem se věnujte vanilkovým rohlíčkům, lineckému a pracnám. Také toto cukroví potřebuje dostatek času pro odležení. Linecké cukroví však ještě neslepujte, protože potřebuje také svůj čas. Čerstvě upečené je křehké a má tendenci se lámat.

V druhém adventním týdnu je ideální doba na plněné cukroví. Patří mezi ně ořechy a mnoho dalších plněných druhů, mezi které patří třeba išlské dortíky nebo modlitbičky a mušličky.

Tato doba přeje také slepování lineckého cukroví.

V týdnu před Vánoci se vrhněte na cukroví s krémem a nepečené cukroví. Teď už nastala doba pro máslové a pudinkové krémy. Že by se snad takové cukroví zkazilo, to se nemusíte bát. Patří všude mezi nejoblíbenější kousky a Silvestra se možná ani nedočká. Zcela zásadní však pro cukroví s krémovou náplní je, uchovávat ho v chladnu, aby vydrželo co nejdéle.

Jen pár dnů před Vánoci můžete udělat nepečené cukroví. Pokud byste ho dělali brzy, zbytečně by vysychalo a ztrácelo tak na chuti i kvalitě.

Když máte všechno cukroví napečené, je čas pustit se do Vánočky. Ta k těmto svátkům neodmyslitelně patří, stejně jako cukroví.

Pomoc z Magnetu je tady

Aby vám šla práce hezky od ruky, vybrali jsme pro vás pár pomocníků, díky kterým pečení hravě zvládnete: